Voor de shoot

Wanneer je besluit een shoot te boeken bij Marloes Akkermans Fotografie, krijg je per mail een bevestiging toegestuurd. 

Bij de bevestiging zit ook een informatiebrief met verschillende punten om rekening mee te houden voorafgaand aan de shoot. Ook wil ik graag van je weten of je bepaalde kleuren in gedachten hebt voor de shoot, zodat ik de eerste setting klaar kan hebben staan als jullie aankomen in de studio. 

Bij een zwangerschapsshoot is het bijvoorbeeld aan te raden om op tijd de buikband van je broek te laten zakken, zodat je geen afdruk te zien krijgt op de foto. En bij de partners moeten de broekzakken leeg zijn. Ook is het mooi als de nagels goed verzorgd zijn, omdat die vaak op de foto staan. 

Bij een newbornshoot stuur ik een lijstje mee met dingen die handig zijn om mee te nemen, zoals een flesje en extra kunstvoeding (niet van toepassing op de borstvoedende moeders), een omslagdoek, een speentje en luiers. 

Je kunt voor jezelf ook een boek meenemen om te lezen terwijl je op de  lekkere stoel kan genieten van de shoot. Voor vertrek naar de studio kan een badje ervoor zorgen dat jullie baby al wat vermoeider en soezerig wordt.

Probeer een lange diepe slaap te voorkomen op weg naar de studio, des te groter is de kans dat jullie baby tijdens de shoot ligt te slapen. Maar wat niet gaat, gaat niet en dan maken we er ook het beste van. 

Tijdens de shoot

Tijdens de zwangerschapsshoot heb je tijd om je om te kleden. Ik heb verschillende mooie jurken die speciaal gemaakt zijn voor fotoshoots. Maar als je liever in je eigen kleding wil, kan dat natuurlijk ook.

In de studio heb ik altijd al een setting klaar staan. Dit heb ik van te voren al met jullie besproken. We kunnen de foto's maken die we graag willen hebben. Mocht het nodig zijn om tussendoor even te pauzeren, is dat ook geen probleem. Ik heb drinken en wat lekkers is de studio om bij te komen van het harde werken. 

Tijdens de newbornshoot mag je je baby eerst uitkleden en in de omslagdoek bij je pakken.  Het is fijn als je baby bij voor we gaan beginnen nog een voeding kan krijgen. Kindjes met een volle buik slapen meestal beter. Maar mocht dat niet goed uitkomen, is het ook geen probleem. Dan komt dat iets later. 

Ik heb de eerste setting al klaar staan als jullie aankomen. Ik kan het tijdens het omkleden en voeden nog een beetje aanpassen of aankleden. En dan kunnen we beginnen. Voor jullie heb ik een fijne stoel en wat te drinken met wat lekkers. En dan kunnen jullie genieten van jullie kleine spruit. Wanneer er tijd nodig is voor een voeding of gewoon een knuffel, dan lassen we een pauze in. Soms is dat een mooi moment voor een nieuwe setting. 

Neem voor een gezinsfoto kleding mee die neutraal van kleur is, zonder (te veel) prints. Dat leidt enorm af op de foto. Het is erg warm in de studio, dus kleedt je ook niet te warm en drink genoeg. 

Zodra we genoeg mooie beelden gemaakt hebben, kunnen jullie je baby weer aankleden en is het wijd voor het moeilijkste gedeelte van de shoot... Het wachten ;-)